Abonyi Galambász, Magyar Galamb és Kisállattenyésztők V227 Egyesülete

A kiállítási galambot, díszbaromfit és díszmadarat tenyesztő és szerető abonyi embereket tömörítő szervezet.

Tisztelt Látogató!

A Magyar Galamb és Kisállattenyésztők V227. Abonyi Egyesülete 1978-ban alakult. Az egyesülete alapítói célként jelölték meg a galamb és más kisállatok tenyésztésének népszerűsítését, a tenyésztők együttműködésének koordinálását, érdekeinek képviseletét, szakmai ismeretinek bővítését, gyarapítását a tenyésztési eredmények megismertetésének segítését, közös tenyésztési elvek kidolgozásában való részvételét és nem titkoltan az Abonyban élő galambtenyésztést hobbynak, szórakozásnak tekintő emberek tömörítését.

Az egyesületnek jelenleg 30 tagja van, melyből 2 ifjúsági és 1 fő pártoló tag. Az Egyesület,az egyesülési jogról, közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény, 4. § (3) bekezdése alapján a Magyar Galamb és Kisállattenyésztők Országos Szövetségének a tagja.

Az egyesületen belül három szakosztály működik:

- a legnagyobb létszámú a díszgalamb tenyésztők

-       a díszbaromfi tenyésztők

-       és a díszmadár tenyésztők

Az egyesületi tagok rendszeresen részt vesznek a környező társszervezetek által szervezett és az országos kiállításokon is, minden alkalommal szép eredményeket érve el.

Az elmúlt években több egyesületi tagunk ért el kiállítás győztes minősítést az országos kiállításon, az egyes fajtaklub kiállításon.

Néhány tagtársunk rendszeres résztvevője az Európai kiállításnak.

Az elért eredményeink alapján a Magyar Galamb és Kisállattenyésztők V227. Abonyi Egyesülete hírnevet és megbecsülést szerzett a magyar galamb és kisállattenyésztők körében.

Természetesen az egyesület tagjai nem csak a környező településeken és az országos bemutatókon mutatják meg kedvenc madaraikat, de immáron 30 éve rendszeresen tartanak kiállításokat Abonyban is.

A kiállításainkon 500-600 db galamb és egyéb díszmadár kerül bemutatásra. A 2012. évi kiállításon 23 fajta galamb 542 egyedét láthatták az érdeklődők.

Remélhetően ez a szép hagyomány folytatódik a 2013. január 25-27 között megrendezésre kerülő kiállításunkon is.

Az egyesület továbbra is várja minden galamb és kisállattenyésztés iránt érdeklődő jelentkezését, hiszen egyesületünk nyitott mind az Abonyi mind más településen élő számára.

Abony, 2012. szeptember 12.

Tisztelettel:

Petrezselyem Sándor

elnök

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 1
Heti: 7
Havi: 125
Össz.: 14 382

Látogatottság növelés
Oldal: Bemutatkozás
Abonyi Galambász, Magyar Galamb és Kisállattenyésztők V227 Egyesülete - © 2008 - 2024 - abonyigalambaszegyesulet.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »